Duben 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5

9. COUNTRY FESTIVAL

12.4.2014 19:00:00

9. ročník Semilského country festivalu. Vystoupí: Stop Time, Namodro, Burizon a domácí Johny Walker Band.


Pořadatelskou kapelou je benešovsko-semilsko-ploukonická partička Johny Walker Band, který bude rozšířen o výbornou foukačku Ivana Tůmy z novopackých Trosek.


Zdánlivě novou kapelou se může jevit STOP TIME z Vysočiny. Ale jen na první pohled. Kapela vznikla z rozpadlé a Vám známé kapely Dostavník. Na kontrabasistku a zpěvačku Balnku Preisslerovou a jejího manžela Borise, který hraje na banjo si příznivci festiválku jistě dobře pamatují a zrovna tak na výborného kytaristu Vráťu Ludvíka. Novými členy jsou potom Zdeněk Novorka hrající na banjo a Tomáš Hartman, který střídá housle a mandolínu. Na tuto partu se velmi těšíme, protože v této sestavě jsme je ještě neslyšeli.



Dále bude hrát známá liberecká kapela Namodro, kterou příznivci znají již z minulých festivalů. Hraje ve složení banjo - Víťa Vintr, kytara - Vláďa Šorsák, basa - Petr Koubek, mandolina - Frank Kratochvíl, housle- Slávka Franclíková. Kapela u nás vždy hraje ve výborné pohodě a tak věříme, že takové bude i jejich letošní vystoupení.


Hlavním tahákem bude pražsko-semilsko-krupsko-ústecká bluegrassová kapela BURIZON, která hraje v klasickém bluegrassovém obsazení basa, kytara, mandolina, banjo, dobro. Kapela hraje v sestavě : Karel Jedlička - basa, Karel Ficenec - mandolina, Martin Lev - kytara, Pavel Zícha - banjo, Pavel Cigler - dobro. Kapela je hodně našlánutá, v současné době dokončují jejich druhé CD. Je to instrumentálně i zpěvově vyzrálá kapela s jedním z nejlepších banjistů v republice, takže se diváci mají na co těšit.



Po skončení festivalu bude tradiční jamík hráčů z kapel, kteří nebudou pospíchat domů.
< Zpět na přehled akcí